onsdag 19 november 2014

Inspiration kolonialstil

Grunden i produktsortimentet hos Longcoast Living är inspirerad av den koloniala stil som härstammar från framförallt Västindien; Sydostasien och även Afrika; den så kallade "Plantation style" eller "Plantagestilen". Denna uppkom när kolonister från Holland, England och Frankrike bosatte sig i dessa delar av världen. Då möblerna de hade med sig från Europa inte klarade av hettan och luftfuktigheten, började man ta fram liknande möbler i lokala, grövre träslag som var inspirerade av den Europeiska stilen fast med tropiska inslag. Stilen består av en kombination av den lite tyngre, traditionella stilen i kombination med den mer avslappnade och ljusa stilen som snarare förknippas med strandnära inredning. Typiska kännetecken är möbler och golv i mörka träslag (alternativt mörkbetsade) i kombination med vita väggar, ljusa och lätta textilier på möbler och gardiner. Till detta kan man lägga till mattor i naturfiber som till exempel sisal eller sjögräs. För att förstärka känslan av stilen; snåla inte med gröna växter i tropisk stil som till exempel sagopalmer och orkidéer! Många av våra produkter passar den koloniala plantagestilen. Safaristolen från Eichholtz för till exempel tankarna till filmen "Mitt Afrika", medan ananasen inte bara är en vacker inredningsdetalj i form av skålarfat och ljusstakar utan dessutom sedan århundraden är en symbol för gästfrihet. Papperkorgen i målad plåt med mässingsfötter är fin att plantera en palmliknande växt i. Bricka i skinn med mässingshandtagbrevkniv ochförstoringsglas från Balmuir. Den kinesiska urnan i blått och vitt kommer från en annan av våra leverantörer; Eichholtz.


Den fina lampfoten "Devon" har vi åter i lager, här med lampskärmen "Margo". Lampfoten "Palm" finns i både mässings- och tennfinish. Solspegeln i svart metall är lättplacerad med sina 55 cm i omkrets och passar fint ovanför en byrå eller sidobord. Kuddfodralet "Mombasa" finns även som lampskärm och har ett riktigt fint leopardmönster. 
Typiskt för den koloniala stilen är även djurmönster på kuddar och andra textiler eller på väggen i form av tavlor. Vi har passande tavlorbrickor och kuddfodral med zebror, elefanter, lejon med mera! Vedkorgen har vi i två storlekar och är från Balmuirliksom lampfoten och lyktan i skinn. Herrbetjänten i mahogny är väldigt användbar och har två små lådor för manschettknappar eller dylikt.


www.longcoastliving.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar